TOOTY.co.il
אינטרנט בחו"ל

אני מודה שהאינטרנט נחוץ לי כמעט כמו חמצן, כל החיים שלי עברו מזמן לענן: המכתבים שלי והבלוג הזה יושבים אי שם על שרת רחוק, המסמכים שלי מזמן עברו לדרופ בוקס וכמובן העסק שלי כולו הוא עסק אינטרנטי.
אז איך נשארים מחוברים גם בחו"ל?
להלן האפשרויות:

אינטרנט אלחוטי בחו"ל

ברוב המדינות בעולם תמצאו חיבור זמין חינמי בקניונים, בתחנות דלק או במסעדות.
במרכזי ערים יש נקודות חמות (internet hot spots) שמאפשרות חיבור לאינטרנט ללא תשלום.
גם רוב בתי המלון מציעים חיבור לאינטרנט. בדקו אם זה חינם או בתשלום וגם אם החיבור זמין בחדרים או רק בשטחים ציבוריים כמו לובי וחדר האוכל.

אם חיבור האלחוטי לא מספיק לכם – כדאי להצטייד באינטרנט סלולרי.

אינטרנט סלולרי בחו"ל

מניסיוני, הדרך הזולה ביותר היא לקנות סים מקומי – Prepaid Data Sim.

אחרי הנחיתה ביעד אני שואלת בטרמינל איפה קונים אותו. כמעט כל אחד שתפגשו יכול לכוון אתכם.
ברוב המקרים תוכלו לקנות אותו כבר בטרמינל בשדה התעופה, בחברה להשכרת הרכב שלכם, בקיוסקים, בחנויות הפארם או בחברות תקשורת שפזורות בכל מקום בכל העולם (אפילו באפריקה!)

כאן תמצאו מידע אודות ספקיות תקשורות בכל העולם אשר משווקות Data Sim מקומי.

כמה זה עולה?
בדרך כלל תשלמו עבור חבילת גלישה בחו"ל לטיול שלכם בין 1-20 דולר.

כדי לגלוש בלפטופ אפשר להתחבר לאינטרנט דרך הסמארטפון שלכם – הדליקו את נקודת הגישה (hotspot), כך הטלפון יתפקד בתור מודם סלולרי.
(אם אתם לא יודעים איך, בדקו בגוגל איפה נמצאת הפונקציה בהגדרות המכשיר שלכם).

שימו לב – יש מדינות שקניית סים מקומי שם דורשת רישום עם דרכון. אז ליתר ביטחון, הקפידו לקחת אותו איתכם לנקודת מכירה אחרת לא ימכרו לכם את הסים.

הזמנת חבילת גלישה בחו"ל מישראל

דרך נוספת היא להזמין גלישה סלולרית לפני הטיול.  אני מוצאת את זה יותר יקר מקניית סים מקומי, אבל זה הכי פשוט ונוח. היתרון הוא שקט נפשי. תהיו מחוברים מיד אחרי הנחיתה. זה נוח במיוחד אם טסים לתקופה קצרה מאוד או במדינות מעבר, כשאין זמן להשקיע בחיפוש הסים המקומי.

מכל האפשרויות שיש כעת אני הכי אוהבת את GlobalSIM של פלאפון (שנמצאת בשימוש אצלי כעת ואני מרוצה מאוד) או את sim WORLD8 שמשווק בדואר ישראל. (אין לי ניסיון אישי עם החבילה של דואר, אבל שמעתי עליה דעות לכאן ולכאן).
מה שמצא חן בעיניי דווקא בחבילות הגלישה האלה זה שהן תקפות לשלוש שנים ולא מוגבלות לחודש או לשבוע כמו אחרות. זאת אומרת שאם לא ניצלתי את כל נפח הגלישה בטיול הקרוב, אוכל להמשיך להשתמש בה בטיולים הבאים. גם מחיר הגלישה הוגן לטעמי.
הסים עובד מיד עם הכנסתו לנייד, אין צורך בשום הגדרות, רק לוודא שאפשרות הנדידה (Roaming) פתוחה אצלכם במכשיר.

יחד עם זאת, אנחנו חיים בעידן הטכנולוגיה. כל יום יוצאים חידושים וחברות סטארט אפ ממציאות פטנטים ושיטות טובות יותר – אז תשארו עם ראש פתוח!

חשוב! לסגור אפשרות לגלישה סלולרית מהנייד שלכם בחו"ל אם לא רכשתם חבילה.

אפליקציית VPN

אם אתם טסים לסין ודאי כבר שמעתם שעליכם להצטייד ב-VPN שתשנה את כתובת ה-IP שלכם למדינה אחרת כדי לגלוש באתרים שאסורים שם כמו אלה מבית גוגל או פייסבוק.
אבל גם אם אתם טסים לאירופה, אפליקציית VPN תאפשר לכם לצפות בתוכניות טלוויזיה שחסומות לצפייה אינטרנטית מחוץ לגבולות ישראל. 😉
אני משתמשת בשני VPN שעובדים גם במחשב וגם בטלפון הנייד שלי. למה שניים? לגיבוי. קורה שאפליקציה אחת לא מתחברת או איטית, אז אני עוברת לשנייה.
ExpressVPN ו- NordVPN.
לא יודעים מה זה VPN? ההסבר כאן.

קבלו בונוס ממני: מפעם לפעם אני מוצאת טיסות זולות או בונה טיולים עצמאיים ושולחת במייל למנויים של הבלוג. רוצים גם? הירשמו כאן: צרפו גם חברים, כדי שגם הם יהנו ויחסכו :)

(אם נרשמתם בעבר ולא קיבלתם ממני מייל - בדקו בתיבת קידומי מכירות)

בטח יעניין אותך גם:

ביטוח נסיעות לחו"ל - מה הכי כדאי?
למה לטייל בעולם עם הילדים שלך?

50 תגובות

כתיבת תגובה

תגובות